Sposób przygotowania

Zagotować miód z cukrem cały czas mieszając.Dodać przyprawę do piernika i wymieszać.Odstawić do wystudzenia.Masło lekko rozpuścić i dodawać stopniowo przesianą mąkę,jajka i mleko rozpuszczone z sodą i miód,cały czas mieszając.Na końcu dodać kakao i bakalie.Wszystko wymieszać.Wyłożyć na wysmarowaną formę,wyrównać ,piec 50 minut w 190 st C w formie o wysokich bokach.Po upieczeniu wystudzić i polać polewą czekoladową.Wierzch piernika można posypać orzechami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    apetyczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha,mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    przepyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    bogaty ten piernik:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    świetny
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    nawet lubię
  • 3
    original
    Opublikowano

    gottrina

    świetny
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    o chyba musze pierniczek zrobic, bo mam smaka
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Przepis bardzo na czasie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszny!!! :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Pyszne pierniczek :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !