Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente. Boczek kroimy na cienkie plasterki. Podsmażamy go na patelni. Dolewamy do niego połowę śmietany, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, oraz rozmaryn. Dusimy składniki kilka minut. Do reszty śmietany dodajemy żółtka i starty parmezan. Mieszamy wszystko razem i wlewamy na patelnię. Podgrzewamy nie dopuszczając do wrzenia, aby śmietana się nam nie zważyła. Doprawiamy do smaku sol i pieprzem. Sos łączymy z makaronem. Podajemy na ciepło. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ale pyszności!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    uwielbiam makarony

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !