Sposób przygotowania

Często kupujemy gotową tortille z dużą ilością chemii. Tymczasem możemy ją przygotować sami:

Wszystkie składniki wymieszać, by powstało gładkie ciasto. Podzielić ciasto na 5-6 częsci i rozwałkować na cieniutkie okrągłe placki na posypanej mąką desce. Smażyć na rozgrzanej suchej patelni przez pół minuty z każdej strony. Przełożyć na talerz i przykryć mokrym ręcznikiem, aby się uelastyczniły. Podawać z warzywami, mięsem, jak kto woli.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    Też robię sama placki tortilli..Ale trzeba trochę pokombinować, żeby dojść do wprawy i robić idealne, co ? :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renia1

    nie zawsze wyjdzie rowne kolo i równomiernie ciekie, ale praktyka czynią mistarza
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rafał17

    przydatny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Domowa jest najlepsza :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    uwielbiam tortillę
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    tez sama robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !