Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle z mielonym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron (duże muszle) 7 szt.
mięso mielone 200 g
ser 100 g
keczup do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle z mielonym

Makaron muszle ugotować w osolonej wodzie - ala dente. Następnie wyjąć je delikatnie z wody i ułożyć do góry dnem na papierowym ręczniku (by nie pękły i nie zmieniły kształtu). Międzyczasie mięso mielone podsmażyć na patelni z ziołami prowansalskimi. Musze wypełnić mięsem mielonym i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Ser zetrzeć na tarce w grube oczka i posypać nim muszle. Tak przygotowane muszle wstawić na 10 min do piekarnika i piec w temp. 160 st. Ostudzone muszle posmarować ketchupem.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.11.2013 21:01
Dobre jedzenie.
IwonaKa 22.09.2013 17:15
pyszne i sycące danie
smakowita 02.10.2012 22:39
smaczne
alaaa 25.05.2012 21:14
pyszne,robiłam już
smile 30.03.2012 20:27
fajne =)
Papryczka 19.03.2012 23:55
super
Wojt@s
Wojt@s 02.03.2012 11:36
extra
Tomek13 27.02.2012 23:02
dobre
Tomek13 27.02.2012 23:01
dobre
Tomek13 27.02.2012 23:01
dobre
Goya 13.01.2012 21:36
mniam
jolaxa 08.01.2012 22:36
super
Karolcia12 03.01.2012 21:33
fajne danie
Barbara/zuza22_85 28.12.2011 12:44
pyszna
Olaa 07.11.2011 09:09
super
marzencia2007 27.10.2011 18:09
fajny przepis ;)
marzencia2007 27.10.2011 18:09
fajny przepis ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak