Sposób przygotowania

1. Jajka wbij do wysokiego naczynia, dodaj cukier i miksuj razem aż do uzyskania jednolitej jasnej masy.
2. Na parze roztop masło, pół tabliczki czekolady i dodaj go jajecznej masy. Delikatnie wymieszaj.
3. Dodaj maślankę i dokładnie wymieszaj ciasto.
4. Mąkę zmieszaj z resztą sypkich składników (proszek do pieczenia, kakao). Pokrusz pozostałą połówkę czekolady na drobne kawałki. Delikatnie ale szybko połącz ze sobą płynne i sypkie składniki ciasta. Nie mieszaj zbyt długo, bo ciasto nie urośnie.
5. Do foremek włóż papierowe osłonki do babeczek i napełnij każdy z otworów foremki mniej więcej do 3/4. Wstaw do rozgrzanego do ok. 180 st.C piekarnika i zapiekaj około 20 minut.
6. Gotowe babeczki wyjmij z foremek i odstaw do wystygnięcia. W rondelku roztop drugą tabliczkę czekolady i powstałą polewą ozdabiaj wierzchy babeczek.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    muszą być dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    lubie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    lubimy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    są pyszne, miałam dziś cytrynową do kawki ale jednak najlepiej smakują te własnego wypieku :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    uwielbiam czekoladowe ciasta :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !