Sposób przygotowania

Kalafior umyć i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem mleka. Następnie kalafior wyjąć z wody, ostudzić i podzielić na różyczki. Kukurydzę osączyć z zalewy. Pomidory umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, pokroić na ćwiartki. Ogórki kiszone pokroić na plasterki lub w grubą kostkę. Do szklanej salaterki układać warstwami pokrojone pomidory, różyczki kalafiora, posypać posiekanym szczypiorem, kukurydzę, pokrojone ogórki. Czynność tę powtórzyć dwa razy. Wierzch zalać majonezem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszna na kolację
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszna. Musze zrobić.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawy pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    takie salatki zawsze dobrze wygladaja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo ładnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !