Sposób przygotowania

1. Kapustę szatkujemy na szatkownicy albo po prostu drobno kroimy.

2. Marchew ścieramy na tarce o grubych otworach.

3. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę.

4. Wszystkie warzywa mieszamy razem w miseczce i posypujemy odrobiną soli. Odstawiamy aby kapusta nam zmiękła na jakieś 30-60minut.

5. 4 łyżki oleju mieszamy z odrobiną soli, pieprzu i cukru, wlewamy sok z cytryny. Po upłynięciu wskazanego czasu polewamy surówkę, mieszamy i odczekujemy jeszcze ok 20 minut aby warzywa się przegryzły.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo taką lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    znakomita
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    pyszna surówka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !