Sposób przygotowania

Farsz:
3 pomidory
3 białe papryki
2 laski kiełbasy zwyczajnej
oliwa z oliwek
cebula
pieprz
sól
czosnek
bazylia
oregano


Drożdże kruszymy do ciepłej wody, dodajemy sól, cukier i mieszamy aż drożdże się rozpuszczą. Odstawiamy na 5 minut. Do miski przesiewamy mąkę i dodajemy oliwę i jajko. Po 5 minutach dodajemy do mąki rozpuszczone drożdże, mieszamy o odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia (przykrywając ściereczką).
Oliwę z oliwek rozgrzewamy na patelni, podsmażamy na niej pokrojoną w kostkę kiełbasę, dodajemy czosnek, pokrojoną w kostkę paprykę i pomidory a także cebulę pokrojoną w półtalarki. Przyprawiamy do smaku pieprzem, solą, bazylia i oregano i smażymy około 30-40 minut ciągle mieszając. Odstawiamy do ostygnięcia. Po wyrośnięciu ciasta wykładamy je na wysypaną mąką stolnicę, ugniatamy aż przestanie się kleić i formujemy kulki, rozwałkowujemy je trochę, nakładamy ostygnięty farsz. Brzegi sklejamy tworząc bułeczki i kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w temperaturze 150 stopni na termoobiegu.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !