Sposób przygotowania

Rybę opłucz, pokrój w kostkę. Skrop sokiem z cytryny, lekko posól, panieruj w mące.
Szalotki obierz, podziel na połówki, czosnek przeciśnij przez praskę. Pomidory pokrój na cząstki, paprykę na małe kawałki.
Na patelni rozgrzej oliwę, na niej smaż rybę ok. 5 min. Wyjmij. Na tym samym tłuszczu smaż 5 min szalotki, czosnek i paprykę. Przypraw solą i pieprzem. Dodaj laur i koncentrat pomidorowy. Dołóż cząstki pomidorów, podlej bulionem, dodaj ryby. Duś kolejne 5 min. Gulasz ponownie Przypraw, udekoruj koperkiem i kaparami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !