Sposób przygotowania

Jajka ubijać z cukrem przez ok. 10 minut. Dodać do nich przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę, delikatnie wymieszać, przelać do wysmarowanej formy. Piec ok.25 minut, przestudzić. Jak wystygnie przeciąć na pół. Budyń ugotować na mleku wg przepisu na opakowaniu. Sok z całej cytryny wymieszać z 1/2 szklanki wody i 4 łyżkami cukru. Połową skropić 1 płat biszkoptu, posmarować ciepłym budyniem, przykryć drugim płatem biszkoptu i znowu skropić sokiem z cytryny. Żelatynę namoczyć w 1/2 szklance zimnej wody, rozpuścić ją, ostudzić. Śmietanę ubić, dodać cukier puder i żelatynę, wymieszać, wylać na biszkopt. Jak stężeje ułożyć na niej maliny. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Jak zacznie tężeć, wylać na ciasto.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    cudownie apetyczny placuszek
  • 1
    original
    Opublikowano

    owocówka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    ale mi narobiłaś smaku na słodkie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    przepyszne ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wygląda bajecznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Fajne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !