Sposób przygotowania

1. Masło, cukier i mąkę siekamy nożem. Dodać jajko i zagnieść. Wstawić na 10-15minut do zamrażalnika.

2. Wyjąć i rozwałkować ciasto (blat obsypać delikatnie mąką).

3. Każdego banana pokroić na 3-4 części.

4. Kawałki banan poukładać na cieście i posypać odrobiną cynamonu. Ciasto rozdzielać tak aby oblepić nim całego bana (zostawiając w środku troszeczkę wolnego miejsca).

5. Ułożyć zlepioną częścią do dołu na blaszce. Piec ok 20-30 minut aż będą rumiane w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

SMACZNEGO :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !