Sposób przygotowania

Mięso umyć i osuszyć ,posypać solą i pieprzem,odstawić na minimum 1 godz ,po tym czasie zrumienić na patelni z grubym dnem i jeśli to możliwe bez tłuszczu.
Grzyby oczyścic pokroić na mniejsze kawałki oraz obgotować ,cebulę pokroić w kostkę i razem z grzybami podsmażyć na maśle .Podsmażone mięso i grzyby z cebulą połączyć razem ,podlać 1 szklanką gorącej wody,dodać kostkę ,liście laurowe oraz ziele angielskie ,dusić do miękkości ,pod koniec dodać mąkę rozmieszaną z niewielką ilością wody,roztarty czosnek i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z kluskami lub z ziemniaczanymi racuchami .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !