Sposób przygotowania

1. Kapustę obrać z brzydkich liści i zagotować. Po ok 15-20 minutach ściągnąć kilka pierwszych liści, które będą już dość miękkie, po krótkim czasie czynność powtórzyć.

2. Ryż ugotować na sypko, ostudzić.

3. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i podsmażyć. Przestudzić.

4. Ryż wymieszać z mięsem mielonym i cebulką, doprawić Kucharkiem, solą i pieprzem.

5. Farsz zawijać w liście i układać w naczyniu żaroodpornym albo w garnku. Podlać delikatnie wodą i wstawić do piekarnika na ok 15-20 minut. (odpowiednio w garnku także zalać wodą albo bulionem).

6. Sos robimy z odrobiny bulionu lub wody po zrobieniu gołąbków. Mieszamy z sokiem pomidorowym i śmietaną. Możemy dodatkowo doprawić.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię gołąbki a najbardziej pieczone.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    bardzo lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    takie z sosem pomidorowym są najlepsze :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    uwielbiam gołąbki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !