Sposób przygotowania

Filety myjemy, oczyszczamy i każdy dzielimy na 2 kotlety, które możemy dodatkowo rozbić tłuczkiem na cieńsze płaty.
Mięso obtaczamy w przyprawie meksykańskiej, jajku i bułce tartej- odstawiamy na bok.
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy grubo pokrojoną cebulę, paprykę, kapustę i cukinię- smażymy aż będą półmiękkie- przyprawiamy kostką rosołową i przyprawą meksykańską- podlewamy wodą, a następnie zagęszczamy zasmażką z masła i mąki0- mieszamy- dodajemy kukurydzę i fasolę- dusimy jeszcze kilka minut.
Kotlety smażymy z obu stron na złoto- wykładamy na ręczniki papierowe.
Podajemy z warzywnym sosem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    kotlet

    jak meksykański to mój ulubiony
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    fajny
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    wspaniała potrawa :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznie wyglada
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    wygląda extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczny!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    lubie
  • 3
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    to coś dla mnie :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    uwielbiam takie jedzonko :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !