Sposób przygotowania

Marchewkę i cukinię kroimy w paski - najlepiej obieraczką do warzyw, skrapiamy oliwą wymieszaną z solą, pieprzem, oregano i wyciśniętym przez praskę czosnkiem.

Mięso mielone podsmażamy z wyciśniętym przez praskę czosnkiem (3ząbki) i posiekaną cebulą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem a następnie dodajemy przecier pomidorowy i oregano, mieszamy i dusimy na wolnym ogniu.

Na dnie natłuszczonego naczynia do zapiekania układamy paseczki marchewki tworząc cienką warstwę, następnie warstwę mięsa. Na mięsnej warstwie układamy warstwę pasków cukinii i kolejną warstwę mięsa. Na wierzchu ponownie układamy warstwę marchewki.

Wstawiamy do piekarnika i pieczemy pod przykryciem przez ok 25-30 minut w 180 C

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    wygląda bardzo smacznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !