Sposób przygotowania

Grzyby myjemy,trzonki oskrobujemy i przycinamy.Cebuleobieramy,pluczemy i przecinamy na pol.]Zagotowujemy wode 1 litr z 20 g soli,wrzucamy grzyby i cebule.Gotujemy okolo 30 minut.Grzyby odcedzamy i studzimy.Zagotowujemy 300 ml wody z octem,lisciem laurowym,zielem,pieprzem,10 g soli i cukrem.
Marynate studzimy,Grzyby rozkladamy do sloikow i zalewamy marynata.Sloiki zamykamy i przechowujemy w chlodnym miejscu.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    pychota
  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    tez takie robie, chociaz ich nie jem.wole zbierać:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !