Sposób przygotowania

Biszkopty posmarować powidłami i złożyć po dwa ,posklejane biszkopty ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce (tej w której będziemy piec ciasto)
Ciasto:
Jajka ubić z cukrem,dodać mleko,wodę i mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia na koniec dodać rozpuszczoną margarynę ,utrzeć gładkie ciasto i zalać nim biszkopty.
Piec w temp.180st około 30min.
Krem :
Odlać cały sok z brzoskwiń i zagotować z cukrem ,budyń rozmieszać z mąką w 1 szklance wody,wlać to do gotującego się soku i ugotować jak budyń,ostudzić i utrzeć z margaryną na gładki krem .

Upieczone i ostudzone ciasto dobrze nasączyć kawą ,posmarować całym kremem i na kremie ułożyć pokrojone brzoskwinie ,zalać gęstniejącymi 2 galaretkami np.truskawkowymi,odstawić do zastygnięcia

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne i pięknie podane
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ale mi smaka narobiłaś;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    boski
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pięknie się prezentuje :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    smaczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !