Sposób przygotowania

Wodę z margaryną zagotować dodać szczyptę soli, wsypać mąkę nie zdejmując z ognia energicznie mieszać, zdjąć z ognia przestudzić. Kiedy ciasto będzie jeszcze ciepłe wbijamy stopniowo jaja i miksujemy aż ciasto będzie miało konsystencję gęstej śmietany, pod koniec dodać kminek, ciasto włożyć do worka do dekoracji, wyciskać podłużne paluszki dl.około 6 cm na posmarowaną tłuszczem blaszkę. Piec na złoty kolor około 10- 15 min w 190 C.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    extra!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    fajny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !