Sposób przygotowania

Śmietanę schłodzić, a następnie ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Połączyć z czekoladą startą na grubych oczkach tarki (lub drobno posiekaną), likierem kokosowym oraz z żelatyną (wcześniej namoczoną w niewielkiej ilości gorącej wody).

Galaretkę przyrządzić według przepisu na opakowaniu używając ¾ sugerowanej ilości wody.

W kwadratowej tortownicy ułożyć warstwę herbatników. Na to wyłożyć połowę masy, następnie pozostałe herbatniki i resztę masy. Na wierzchu ułożyć obrane i pokrojone na plastry gruszki i wypestkowane wiśnie. Zalać tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    piękny
  • 3
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Cudny!!!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Wygląda rewelacyjnie!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    superowy
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wygląda fantastycznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Pyszniutki musi być:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    smaczny z pewno?ci?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !