Sposób przygotowania

1. Mięsko płuczemy oraz osuszamy. Mięso rozcinamy tak aby powstał nam duży prostokąt o grubości ok 2-3cm.

2. Nacieramy z obu stron solą, pieprzem i przyprawami. Zwijamy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki.

3. Mięsko rozwijamy, układamy na nim plasterki sera, odsączone suszone pomidory, oraz listki bazylii i czosnku niedźwiedziego (do smaku można posmarować odrobiną musztardy).

4. Tak przygotowane mięso zwijamy w roladkę i obwiązujemy nicią aby się nie rozwinęło. Mięsko pieczemy na nasmarowanej olejem blaszce albo w naczyniu żaroodpornym pamiętając aby także je natłuścić. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180-190stopni na ok80-90minut. Gdy wyłączymy piekarnik podostawiamy mięsko jeszcze na 10-15minut. Aby mięsko nie wysychało podlewamy je sosem z naczynia.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !