Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzej tłuszcz, wrzuć ryż i lekko go upraż.
Ryż przełóż do garnka, zalej dwoma szklankami wody, posól, gotuj 15 min. Ostudź.
Do zimnego ryżu dodaj jajko, mielony biały ser, cukier i dokładnie wymieszaj.
Z masy uformuj kulki, obtocz je w ziarnie sezamowym i smaż na złoty kolor w głębokim tłuszczu. Udekoruj owocami sezonowymi i polej sosem czekoladowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    indi

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    świetne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    bardzo ciekawe :) szkoda, że nie ma zdjęcia :(

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !