Sposób przygotowania

Ściąć wierzch melona. Ostra łyżką wybrać najpierw pestki, potem właściwy miąższ. Pestki odrzucić-miąższ krajać na malutkie kawałki. Kawałki melona wymieszać ze śmietana, cukrem i alkoholem. Napełnić masa skórkę melona, przykryć wierzchem i całość zawinąć szczelnie w folię aluminiowa. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temp 230 stopni i piec ok 35 min. Zupę podawać gorącą.

Spróbuj również

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    coś zupełnie nowego :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cynowa_Beata

    Zapiekana zupa :D wygląda bardzo ciekawie , ciekawe czy da się tak zrobić z dynią :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Klausia

    ciekawe :D nie dość, że z melona to jeszcze z alkoholem :D jestem ciekawa smaku :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !