Sposób przygotowania

ciasto francuskie dzielę na pół. Jedną połowę rozkładam w okrągłej \"tartownicy\" posmarowanej masłem , drugie tnę na paski i będę układać na farszu. Na patelni przesmażam cebulę z chuda kiełbasą , tymiankiem solą i pieprzem. Na cieście łyżką rozkładam śmietanę , posypuję farszem z patelni, startym serem cheddar,i układam pokrojone w plastry i obrane ze skóry pomidory. Delikatnie ponownie posypuję tymiankiem i układam pasy cista francuskiego.
Zapiekam w tem. 180 st aż ciasto będzie miało złoty kolor i odejdzie od blaszki
Smacznego

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    uwielbiam tarty- w przyszłym tyg mam urlop więc zamykam się w kuchni i będę piekła!
  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    wygląda rewelacyjnie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    Ne pewno pyszna, odjęłabym tylko wędlinę:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika63

    muszę wypróbować,
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !