Sposób przygotowania

1. Wino zagotować z octem, cukrem, solą, estragonem, papryczkami chili (koniecznie w całości - nie kroić), liśćmi laurowymi oraz pieprzem. Obrane ząbki czosnku wrzucić do gorącej zaprawy - nie gotować. Zdjąć naczynie z ognią, przykryć pokrywką i odstawić w chłodne miejsc na całą noc do wystygnięcia.

2. Kolejnego dnia trzeba ponownie zagotować na małym ogniu nie więcej niż 2-3 minuty. Odstawić do ostudzenia.

3. Ząbki czosnku poukładać w słoiczku i zalać ostudzoną zaprawą. Do każdego słoiczka na wierz wlać łyżkę oliwy. Zakręcić i odstawić.

SMACZNEGO :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !