Sposób przygotowania

CIASTO: Utrzeć margarynę mikserem, następnie dodać do tego żółtka i ucierać nadal. Wymieszać mąki z cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Dodać kakao. Po trochu dawać do utartej margaryny z jajkami. Z białek ubić pianę. Dodać do ciasta. Wlać mleko i dalej ucierać. Tak powstałą masę przelać do wysmarowanej masłem brytfanny i piec ok. 45 minut. MASA: Do garnka wlać śmietanę 36 proc. i ubijać. Pod koniec dodać śmietanki fix i cukier puder. Na koniec wsypać wiórki kokosowe i wymieszać łyżką. Upieczone ciasto przeciąć wzdłuż. Przełożyć jedną część połową masy, przykryć drugą częścią ciasta. Przełożyć znowu masą i na koniec zetrzeć obie tabliczki czekolady na tarce o grubych oczkach.

Komentarze

  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    ciekawie wyglada:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Bardzo lubię takie połaczenia
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    chyba smacznie było ...?!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ładnie się prezentuje
  • 0
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    wygląda pysznie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    wspaniały
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Ale apetycznie wygląda, mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !