Sposób przygotowania

CIASTO: Mąkę dać na stolnicę, dodać proszek do pieczenia. Wbić żółtka, dodać margarynę. Posiekać wszystko razem i na sam koniec dodać śmietanę. Wyrobić ciasto. Takie ciasto wyłożyć na blachę wysmarowaną margaryną. MAK: Mak zmielić trzykrotnie, do tego dokładać: 2 jajka, mąkę, cukier. Margarynę roztopić, letnią dodać do maku. Na koniec dodać pokrojone drobno orzechy. Wymieszać wszystko razem. Wylać na ciasto. Piec ok. 50 minut w 180 st. Po upieczeniu wyjąć. Wystudzić. Cukier puder wymieszać z mlekiem. Wylać na ciasto. Czekoladę rozpuścić (lub polewę) wymieszać z pozostałym białym lukrem i porobić kreski (esy) na placku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Apetycznie się prezentuje .
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    owocówka

    supcio
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    bardzo ładnie się prezentuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Mój mąż to uwielbia makowce, ja jakoś nie przepadam za nimi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !