Sposób przygotowania

Przebrane, wypłukane maliny przekładamy do szerokiego rondla, zasypujemy cukrem, odstawiamy na kilka godzin w ciepłe miejsce. Gdy puszczą sok, dodajemy do nich szklankę dobrej wody oraz sok i skórkę otartą z 1 cytryny, trzymamy przez 10 minut na średnim ogniu i od razu przecieramy przez gęste sito. Galaretkę mieszamy w 0,5 szklanki zimnej wody, dokładnie wymieszaną dodajemy do gorącego syropu. Mieszamy tak długo, aż całość się rozpuści.
Porcje rozlewamy do pucharków, odstawiamy do wychłodzenia. Przed podaniem przybieramy bitą śmietaną, świeżymi owocami i listkami melisy.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    teresa18

    pyszniutki
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smacznosci
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    ale szuper
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszny deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    kiedy będą te maliny :) bo ja chce taki krem !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    tez dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    tez dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię taki krem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !