Sposób przygotowania

Przesiać make do miski, dodać rozkruszone drożdże, żółtka, cukier puder, wszystko wymieszać na gładkie ciasto. Potem dodać roztopiona margarynę. Wyrabiać i odstawić do wyrośnięcia w cieple miejsce pod ściereczką aż podwoi swoją wielkość. rozwałkować na stolnicy i kroić na trójkąty, na środku umieszczać łyżeczkę dżemu, układamy na blasze wysmarowanej tłuszczem. Wstawić do piekarnika. Smarować jajkiem rogaliki. Piec w temp.160-180 stopni na złoty kolor około 30 minut. wyjąć, wystudzić i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    peggysue

    uwielbiam takie :)
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    robie z marmoladka i budyniem tez s~ą pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    jak ja lubie takie rogaliki!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo ładne, malutkie rogaliki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !