Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną ugotować na półmiękko w lekko osolonej wodzie. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na smalcu. Do kaszy wsypać podsmażoną cebulę i pokrojone pieczone mięso, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Liście kapusty sparzyć wrzącą wodą, ściąć zgrubienia. Na każdy liść kapusty łyżką nakładać farsz, zakładać boki i zwijać gołąbki. Następnie ułożyć w rondelku, zalać 2 szklankami osolonej wody i dusić chwilę pod przykryciem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    muszą być pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    pychotka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ostatnio jadłam i bardzo mi smakowały
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !