Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w letnim mleku. Mąkę wymieszać z cukrem, masłem i solą. Dodać mleko z drożdżami i jajko, wyrobić. Umieścić w posypanej mąką misce, odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce. Rozwałkować. Marcepan utrzeć z musem śliwkowym i kremówką. Rozsmarować na cieście (zostawić brzeg). Zwinąć od dłuższego boku, pokroić na 14 plasterków. Ułożyć w natłuszczonej blasze, odstawić na 30 minut. Piec 40 minut w temp. 175 stopni. Rozetkę posmarować konfiturą. Brzegi posypać posiekanymi śliwkami, pistacjami i cukrem pudrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !