Sposób przygotowania

Wiśnie wydrylować. Dwa jajka rozdzielić na żółtka i białka. Dwa białka odłożyć. Dwa żółtka z pozostałymi całymi jajami utrzeć na pianę z dodatkiem cukru i cukru waniliowego. Do utartych jajek dodać mleko, przesianą mąkę i szczyptę soli. Ciasto dokładnie wymieszać, odstawić pod przykryciem na 30 minut. Dwa odłożone białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Ciasto wlać do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy. Na wierzchu rozłożyć wiśnie. Piec 30-35 minut w temp. 180 stopni. Posypać cukrem pudrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !