Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

1. Mleko przegotować i ostudzić.

2. Namoczyć żelatynę w mleku. Żółtka utrzeć z połową szklanki cukru. Margarynę utrzeć z drugą połową cukru.

3. Ser przetrzeć przez sito. Do utartej margaryny dodać po trochę przetartego sera i utarte żółtko. Wszystko razem ucierać.

4. Kiedy masa będzie pulchną dodać namoczoną i rozpuszczoną żelatynę.

5. Z białek i szczypty soli ubić pianę. i dodać do pozostałej masy (z punktu 4) delikatnie mieszając. Stopniowo dodajemy też bakalie.

6. Masę wlać do tortownicy i poukładać na niej owoce. Odstawić na trochę do lodówki.

7. Galaretkę dobieramy wg owoców, które dodaliśmy do ciasta. Gotujemy wg przepisy i przestudzoną wylewamy do ciasto. Ponownie odstawiamy do lodówki aż galaretka będzie stężała.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna59

    musi być bardzo pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !