Sposób przygotowania

Mleczko kokosowe delikatnie podgrzać rozmieszać w nim drożdże i 2 łyżki cukru ,mąkę przesiać wymieszać z resztą cukru,dodać 2 jajka,olej i stopione masło,wlać całe mleczko kokosowe z drożdżami ,zagnieść ciasto i odstawić do podrośnięcia .
Jagody odcedzić z nadmiaru soku .
Bułeczki można lepić metodą tradycyjną jak zwykłe jagodzianki,ale mi bardzo pasuje ten sposób zwijania :ciasto cienko rozwałkować i pociąć w prostokąty dość duże ,jeden dłuższy bok ponacinać do połowy wysokości na całym boku ułożyć na całej długości cienką warstwę jagód ,następnie przykryć całe jagody brzegiem ciasta ,uformować w koło i zakładać do środka bo jednym pasku (paski powinny dostawać się ,aż pod spód bułki ).
Bułki ułożyć na natłuszczonej blaszce ,posmarować trzecim jajkiem i obficie posypać grubym cukrem,jeszcze raz odstawić do wyrośnięcia .
Piec w temp.180 do 30-35 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Z mleczkiem kokosowym, mniam aż ślinka leci:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    lubie
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    przepiękne robisz te drożdzówki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !