Sposób przygotowania

Do rondla wlać mleko zwykłe i mleko kokosowe, zagotować, ciągle mieszając wsypać kaszę mannę, gotować około 10 minut. Następnie zdjąć z ognia, ostudzić. Masło włożyć do miski, dodać cukier puder i utrzeć na puszystą masę. Gdy masło dokładnie utarte, dodawać po 1 łyżce zimnej kaszki, ciągle ucierając. Pod koniec wlać spirytus, przyprawić do smaku sokiem z cytryny. Masą przekładać ciasta, dekorować kruche babeczki lub napełniać rurki z ciasta francuskiego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    ciekawy!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !