Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło, cukier puder, żółtka, cukier waniliowy, posiekać nożem i zagnieść ciasto. Odłożyć w chłodne miejsce na 1/2 godz. Następnie ciasto rozwałkować, wyłożyć na przygotowaną brytfannę. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, włożyć do rondla, podlać odrobiną wody, dodać cukier i zagotować [nie rozgotować], wystudzić. Następnie dodać budyń, skórkę pomarańczową, cynamon, wymieszać. Jabłka wyłożyć na ciasto, posypać posiekanymi orzechami. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 50 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny pomysł na ciacho
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !