Sposób przygotowania

Mak sparzyć, odcedzić wystudzić, przemielić w maszynce. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, ciągle ucierając dodać mak, skórkę pomarańczową, aromat i przesianą bułkę tartą. Na końcu dodać orzechy i sztywno ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Masę makową wyłożyć do posmarowanej masłem formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 60minut. po ostudzeniu polukrować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne do kawusi !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    na pewno smaczna ta babka a że mak lubię to trzeba wypróbować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiada się smacznie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !