Sposób przygotowania

1. Fasolę dzień wcześniej namoczyć

2. Do fasoli dodać ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i szczyptę majeranku i odrobinę soli. Gotować ok. 1h gdy fasola będzie już w połowie miękka

3. Na patelni podsmażyć cebulkę, kiełbaskę i boczek. Dodać po ok. 1h do fasoli odcedzając tłuszcz.

4. Dodajemy puszkę pomidorów i wszystko razem gotujemy aż będzie miękkie.

5. W razie potrzeby mąkę rozpuścić z odrobiną wody i zagęścić nią fasolkę.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    dawno nie jadłam.. oj bardzo dawno
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    bardzo lubię choć rzadko robię
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    wczoraj miałam okazję ją jeść:)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    dawno jej nie jadłam ....ale pewnie ją robiąc nawrzucałabym natki pietruszki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    musze zrobić w koncu bo dawno nie robilam.. za to uwielbiam ją! ;]
  • 1
    original
    Opublikowano

    MartaKarasia90

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    uwielbiam!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    taka właśnie lubię z dużym Jasiem :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !