Sposób przygotowania

1. Zupa

Do garnka wlewamy zagęszczony sok pomidorowy (Passata) oraz wodę i gotujemy kilka minut. Siekamy bardzo drobno cebulę i ząbek czosnku, po czym przysmażamy je na oliwie z oliwek i dodajemy do garnka z passatą. Gotujemy chwilę, dodajemy 2 łyżeczki suszonej bazylii, sól i pieprz.

2. Grzanki z masłem czosnkowym i mozzarellą.

W miseczce mieszamy masło, łyżeczkę suszonej bazylii, suszoną pietruszkę, wyciśnięty czosnek, sól i pieprz. Najlepiej odstawić tak przygotowane masło do lodówki na około 30 minut, ale świeżo zrobione też jest bardzo dobre.

Chleb tostowy smarujemy przygotowanym masłem i kładziemy na niego pokrojoną mozzarellę.
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni, najlepiej z włączonym grillem. Pieczemy, aż się zarumienią (około 5min).

***

Zupę rozlewamy do miseczek/talerzy dodajemy odrobinę posiekanej świeżej bazylli i pokrojonej mozzarelli. Można dodać łyżkę śmietany.

Smacznego !

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    lubię pomidorówkę:-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    coś w sam raz dla mnie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    wygląda naprawdę super :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda wspaniale.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Już czuję zapach tej zupki.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    świetna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    mam ochotę na te grzanki :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !