Sposób przygotowania

Nieobrane duże /jednakowej wielkości/ ziemniaki dokładnie szorujemy a następnie gotujemy ok. 30 min / do miękkości w dobrze osolonej wodzie.Odcedzamy i jeszcze gorące nacinamy dość głęboko wzdłuż, delikatnie rozchylamy by napełnić go farszem.Farsz: majonez mieszamy z jogurtem lub gęstą śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem. Koperek opłukujemy, osuszamy i drobno siekamy. Matiasy i ogórki kroimy w kosteczkę. Cebulę drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy na ok. 30 min do lodówki. Tak przygotowanym schłodzonym farszem napełniamy ziemniaki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ciekawy farsz

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !