Sposób przygotowania

Miękkie masło utrzeć z cukrem na gładką masę. Cały czas ucierając dodawać kolejno całe jaja, sok wyciśnięty z cytryn oraz śmietanę. Obie mąki przesiać do misy. Wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do ucieranej masy. Połączyć składniki.

Gruszki obrać ze skórki, przekroić na połowę, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Wymieszać z ciastem i przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180ºC na 45 minut.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Uwielbiam ciasta z gruszkami:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pyszniutkie!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Łatwe i pyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    super Pani Agnieszko:-0
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Bardzo apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !