Sposób przygotowania

Przygotować rozczyn: pół szklanki ciepłego mleka, wkruszyć drożdże i dodać dwie łyżki cukru. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Kiedy ciasto podrośnie, połączyć go z mąką, cukrem, dodać jajka i stopioną margarynę Kasia oraz aromat rumowy. Dobrze wyrobić ręką, aby miało porządaną konsystencję. Na koniec dodać rodzynki. Ciasto przełożyć do dwóch podłużnych foremek wysmarowanych tłuszczem. Piec w 160* C. Czas pieczenia około 1 godziny.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    apetycznie wygląda
  • -1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne i mało kaloryczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !