Sposób przygotowania

Spód i brzegi tortownicy wykładamy folią spożywczą. Pomarańcze parzymy koło 5minut we wrzątku po czym wycieramy do sucha i obieramy ze skórki którą z kolei trzemy na drobnej tarce. Pomarańcze kroimy w plasterki pozbywając się błon i wykładamy nimi spód tortownicy.
Do miski wlewamy jogurt,wsypujemy do niego otartą skórkę z cytryny i cukier puder,mieszamy i odstawiamy na 20-25 minut.
Truskawki myjemy,pozbywamy się szypułek i kroimy w połówki. Z brzoskwiń wyciągamy pestki i kroimy je w ćwiartki.
żelatynę rozpuszczamy w wrzątku po czym mieszamy ją z jogurtem. Gdy masa będzie jednolita dodajemy do niej owoce i mieszamy. Przyrządzoną masę wylewamy na pomarańcze w tortownicy. Chłodzimy w lodówce ok trzech godzin(przykrywając wierzch folią by deser nie przeszedł zapachami trzymanymi w lodówce.
Pyszny deser polecam!

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pycha
  • 4
    original
    Opublikowano

    tomek18

    można użyć też owoców z kompotu,najpierw należy je jednak dobrze odcedzić
  • 6
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    pyszne ;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    super deserek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Świetny.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !