Sposób przygotowania

Masło rozpuścić na patelni, dodać połowę przygotowanej dynii, lekko zeszklić. Następnie dodać ryż i lekko go podsmażyć. Po chwili wlać wino i odparować. Następnie zaczynamy stopniwo podlewać rissotto bulionem mieszając za każdym razem.
Gdy ryż wchłonie bulion, ponownie je podlewamy.
Po około 10-12 minutach dodajemy resztę dynii i gałązke rozmarynu.
Dusimy do momentu aż ryż bedzie al dente.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lotar

    Robię podobne, ale bez rozmarynu- jest lepsze :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    muszę spróbować dynię pod tą postacią
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    muszę spróbować dynię pod tą postacią
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcia7

    bardzo jesienne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !