Sposób przygotowania

Jajka ubijać mikserem z 1 szklanką cukru na puszystą masę przez ok.10-15 minut. Ciasto przelać do dużej, wysmarowanej formy. Piec ok.25 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasto przestudzić i przekroić na pół (tworząc dwa duże płaty). Wodę zagotować z palmą i 1 szklanką cukru. Do gotującej się masy dodać sok wyciśnięty z 2 i 1/2 cytryny i kisiel, wymieszać. Ciepłą masę wylać na jeden płat biszkoptu, rozsmarować i ostudzić. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody, ostudzić. Śmietanę ubić, wymieszać z tężejącą galaretką i wylać na ciasto. Przykryć drugim płatem biszkoptu. Polać lukrem przygotowanym z soku z 1/2 cytryny wymieszanym z cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smakowity! :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajne cytrynowe ciasto.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Do ubitych jajek z cukrem oczywiście przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Dopiero teraz przelać ciasto do formy i upiec. Przepraszam, zapomniałam dopisać.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczne ciasto
  • 3
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    uwielbiam cytrynowe ciasta
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika37

    smaczne wyszło smaczne wyszło :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    rewelacyjne ciasto i w moim ulubionym cytrynowym smaku :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !