Sposób przygotowania

Ogórki dokładnie szorujemy.Ząbki czosnku obieramy.Układamy ogóraski w 5 litrowym słoiku,przekładając ząbkami czosnku i przesypując przyprawą do kwaszenia ogórków.Na wierzch dajemy około 7 łyżek soli i zalewamy gorącą przegotowaną wodą.Po trzech dniach ogóreczki są gotowe do jedzenia.Zawsze mi się udają:)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    takie lubie,lekko chrupiące
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    również takie lubię
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    bardzo takie lubię
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    smaczne,też tak robię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    dobre ogóreczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !