Sposób przygotowania

Jajka ubijać mikserem razem z cukrem ok.10-15 minut. Dodać do nich przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao mąkę, bardzo delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej formy, piec w 180 stopniach przez ok.20-25 minut, ostudzić. Żelatynę namoczyć w mleku, rozpuścić ją i ostudzić. Śmietanę ubić, wymieszać z cukrem pudrem i żelatyną, wylać na biszkoptowy spód, schłodzić. Jak śmietana stężeje ułożyć na niej wyjęte z kompotu i odsączone wiśnie. Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Jak zaczną tężeć, wylać na wiśnie i schłodzić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    świetny przepis, apetyczne zdjęcie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    przepyszne ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Wanda6

    wygląda apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    wygląda apetycznie:)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    świetny przepis tylko wiśni nie mam ale zastąpię innymi owocami
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo apetycznie i kusząco wygląda,dawno nie robiłam nic z galaretką:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !