Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Na patelni podsmażamy mięso mielone.Solimy lekko. dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę.Po chwili dodajemy pokrojone:cebulę i pomidory. Możemy lekko podlać wodą i dusimy 15-20 minut. Pod koniec doprawiamy jeszcze solą i pieprzem.Następnie przygotowujemy beszamel:masło z mąką smażymy na jasnozłoty kolor. Dodajemy mleko, sól, pieprz, gałkę muszkatołową, najlepiej świeżo startą. Gotujemy na małym ogniu, mieszając trzepaczką do ubijania piany, aż zgęstnieje.


Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    coś dla mnie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    ależ zrobiłam się głodna po przeczytaniu tego przepisu :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    dzięki za pomysł na jutrzejszy obiad :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    efekt końcowy smakowity
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    lubię takie zapiekanki
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Ja również z przyjemnością zjadłabym porcyjkę. Bardzo lubię takie połączenia składników.
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pycha
  • 0
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    lubię takie zapiekaneczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !