Sposób przygotowania

Czosnek kroimy w plasterki ( 2 ząbki zostawiamy całe), cebulę siekamy, a cukinię kroimy w półplasterki ( kilka plastrów zostawiamy). Ziemniaki kroimy w kosteczkę.
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy warzywa- podsmażamy- zalewamy wodą ( 1-1,5 l) i wrzucamy kostki rosołowe- gotujemy 15 minut.
Miksujemy i mieszamy ze śmietaną- przyprawiamy.
Zostawione ząbki czosnku przepuszczamy przez praskę i wrzucamy na rozgrzaną na patelni odrobinę oliwy- podsmażamy- dodajemy także pokrojoną w paski pozostawioną wcześniej cukinię.
Zupę podajemy z podsmażoną cukinią.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    z chęcią bym ją zjadła ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    wow
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ja też poproszę
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    piękny kolor a i smak ciekawy
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    Fajny przepis
  • 4
    original
    Opublikowano

    jeta72

    jeszcze takiej nie jadłam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    coś innego
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    ciekawie to wygląda! spróbuję, dzięki za przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pyszna :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !