Sposób przygotowania

CIASTO:Niecałą szklankę mleka zagotować. Rozpuścić w niej drożdże i cukier. Ostudzić. Mąkę wymieszać z solą. Wydrążyć w niej rowek. Dodać jajko i żółtko, a także rozpuszczone drożdże. Mleko, które zostało po odlaniu na drożdże podgrzać żeby było ciepłe. Wlać do mąki z innymi składnikami i wyrobić ciasto. Margarynę rozpuścić. Wlać ją do ciasta. Ciasto przełożyć do miski bądź garnuszka, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie rozwałkować i wykrawać nieduże kawałki. Kłaść na nie kawałki marmolady i zwijać w rogalik. Przełożyć na wysmarowaną blachę. Gdy będziemy mieć je już na brytfannie każdy rogalik przecieramy odrobiną roztrzepanego jajka i posypujemy cukrem. Piec ok. 30 minut w piekarniku.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kome

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Super :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pychotki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    smaczne
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    pychulne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    dobre do jesiennej kawki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !