Sposób przygotowania

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy (ciasto nie może mieć grudek).

Ciasto powinno mieść konsystencję rzadkiej śmietany, jeśli jest zbyt gęste dajemy więcej wody, jeśli zbyt rzadkie - mąki.

Do małej miseczki wlewamy trochę oleju i silikonowym pędzelkiem smarujemy patelnię (jeśli nie mamy pędzelka wystarczy gaza), czynność powtarzamy co 2-3 naleśniki.

Na mocno nagrzaną patelnię wlewany chochelkę ciasta i rozprowadzamy cieńką warstwą po całej powierzchni patelni.

smażymy do momentu aż ciasto zacznie odstawać od brzegów patelni, wtedy przewracamy na drugą stronę.

Pierwszy naleśnik rzadko wychodzi ale ja się tym nie przejmuję ;)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !